Hlavní obsah

Mladý vodák se utopil pod sázavským jezem

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Mladý vodák se utopil v noci z neděle na pondělí při sjíždění řeky Sázavy na jezu Pod Klášterem. V neděli před 23.hodinou čtyřčlenná posádka gumového člunu chtěla sjíždět jez, ale člun se na divoké vodě převrátil a všichni zhruba dvacetiletí vodáci skončili v řece.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva se dokázali vyškrábat sami na břeh, další vylezl na kamenitý ostrůvek uprostřed řeky, odkud ho hasiči převezli na břeh ve člunu. Čtvrtého mladíka ale silný vodní proud nevydal.

„Jeho tělo na chvíli spatřili ve válci jezu, nepodařilo se ho ale vyprostit a voda ho strhla,“ uvedla mluvčí benešovské policie Diana Škvorová.

Při dechové zkoušce vyšlo najevo, že mladíci se posilovali alkoholem, nadýchali zhruba jedno promile. Prochlazení skončili v nemocnici. Čtvrtého mladíka hledal i vrtulník s termovizí, který svítil na jez a okolní břehy, ale dvacetiletého muže se nepodařilo ani po dvou hodinách najít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám