Hlavní obsah

Agresivní muž hrozil strážníkům svým pitbulem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Perné chvilky zažili brněnští strážníci v pátek po poledni. Snažili se zklidnit agresivního opilého muže, který se však schovával za svého pitbullteriéra, kterého se držel jako klíště a nechtěl se ho pustit. Nakonec se muže podařilo zpacifikovat.

Článek

Půlhodinové drama se odehrálo na frekventované Štefánikově ulici. U chodníku tam ležel nehybně muž a pitbullteriér, který neměl náhubek ani vodítko, dorážel na každého chodce, který se k ležícímu muži přiblížil. Strážníci museli okolí uzavřít a čekali na kolegu vybaveného speciálním odchytovým zařízením.

Podle jednoho ze svědků incidentu je muž v místě znám, často má být pod vlivem drog a střídá psy, vždy bojová plemena. „Posledně vedl úplně zkrvaveného psa, kapala z něj krev, volali jsme policii," řekl jeden ze svědků.

Muž se probral, když dorazil strážník s odchytovou tyčí. Na muže zákona byl vulgární, chytil psa rukama kolem krku a vypadalo to, že ho opravdu poštve.

"Pes neustále dorážel na strážníky. Protože nebylo možné vyloučit, že se muž pokusí využít psa jako zbraň, případně že jej nezvládne a pes někoho z přítomných napadne a vážně zraní, museli jsme použít donucovacích prostředků," popsal Zdeněk Novák z Městské policie Brno.

Zatímco jeden ze strážníků nasazoval zvířeti smyčku, další dva měli co dělat, aby opilého muže zpacifikovali, ten se bránil a snažil se bránit i psa a zoufale se jej držel.

Muž se podle Nováka dopustil pouze přestupku, dostane tedy po vystřízlivění blokovou pokutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám