Hlavní obsah

Muže s podříznutým hrdlem v metru zachraňovali strážníci

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V tratolišti krve našli strážníci v neděli po desáté hodině večer ve stanici pražského metra Florenc vážně pořezaného muže. Ihned mu poskytli pomoc a útočníka zadrželi. Policie nyní žádá případné svědky incidentu, aby se přihlásili na linku 158.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Čtyřiatřicetiletého Mongola napadl o šest let starší Bulhar a podřízl mu hrdlo. Asiatovi zachránil život zákrok strážníků, kteří mu poskytli první pomoc,“ uvedli k incidentu pražští městští policisté.

Dvě hodiny před půlnocí našli strážníci v přestupním prostoru mezi trasami B a C muže v kaluži krve pod jedním ze schodišť.

„Pod čelistí na levé části krku měl hlubokou asi osmicentimetrovou řeznou ránu. Kousek od zraněného cizince stál další muž s rukama od krve. Právě schovával do batohu nůž,“ uvedly zasahující hlídky strážníků.

Jedna z hlídek podezřelého Bulhara zadržela, další strážníci se postarali o těžce zraněného muže. Do příjezdu záchranné služby se snažili krvácení zastavit.

„Muži, který je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví, policisté naměřili 2,15 promile alkoholu v dechu. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let,“ řekla mluvčí pražské policie Ivana Ježková s tím, že policie žádá případné svědky, aby se přihlásili na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám