Hlavní obsah

Jižní Moravou se prohnala prudká bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jihomoravským krajem se v pátek odpoledne mezi 14. a 16. hodinou prohnala prudká bouře, která zaměstnala hasiče z Brna a okolí. Vyjíždět museli k více než 30 zásahům, informoval mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hasiči museli odčerpávat vodu

Článek

"Nejčastěji hasiče zaměstnávalo čerpání vody ze zatopených sklepů, kotelen a dalších prostor, voda zaplavovala také auta, komunikace a dvory domů. Na několika místech hasiči odstraňovali vyvrácené stromy a větve," uvedl Haid.

Odčerpávat vodu ze zatopených sklepů museli hasiči například v domově důchodců v ulici Kociánka v Brně-Králově Poli, na poště v Haškově ulici a na základní škole v Blažkově ulici v Brně-Lesné.

"V Bratislavské ulici pomocí čerpadel likvidovali potopu v suterénu Muzea romské kultury, v Jamborově ulici v Brně-Židenicích čerpali vodu z vyplavené služebny Městské policie," dodal Haid.

Až půlmetrové výšky dosáhla voda v Okružní ulici, kde zatopila pizzerii a zaplavila také nedalekou čerpací stanici.

Silný vítr vyvracel stromy

Na několika místech silný vítr vyvracel stromy, dopravu zkomplikovaly například na silnici z Lesné do Soběšic. Nalomenou větev ohrožující zaparkovaná auta hasiči likvidovali ve Fryčajově ulici v Brně-Obřanech.

Bouře zaměstnala také hasiče v okolí Brna - v Bílovicích nad Svitavou čerpali vodu ze zaplaveného podjezdu pod železniční tratí. Ze silnice u Ořechova hasiči odstraňovali vyvrácené stromy. Voda zatopila také sklep radnice v Rousínově.

Reklama

Výběr článků

Načítám