Hlavní obsah

Při sesuvu půdy se zřítil strom na projíždějící auto a zabil jednoho člověka

Právo, Novinky, Petr Nový, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk
Aktualizováno

Při sesuvu půdy nedaleko Zábřehu na Šumpersku zemřel v pondělí ráno člověk, další byl zraněn. Sesuv půdy vyvrátil strom, který se zřítil na projíždějící automobil.

Článek

"Neštěstí se stalo v lokalitě Růžové údolí před obcí Drozdov. Při půdním sesuvu se vyvrátil strom a spadl na projíždějící automobil," řekl Právu mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

"Hasiči na místě vyprošťovali z vozu jednoho zraněného," řekl Novinkám mluvčí hasičů v Olomouckém kraji Jaroslav Hrubý s tím, že neštěstí se stalo po osmé hodině ráno.

„Strom se zřítil přímo na kabinu projíždějícího vozidla peugeot. Dvaapadesátiletá spolujezdkyně na místě zemřela, dvaačtyřicetiletý řidič utrpěl těžká zranění, s nimiž ho záchranáři převezli do nemocnice v Šumperku,“ informoval Svatoň.

„Muž utrpěl pohmoždění hrudníku s vyloučením dalších zdravotních komplikací. Při vědomí a stabilizovaného jsme ho převezli do šumperské nemocnice. Zásah vrtulníkem nebyl kvůli nepřístupnému terénu možný,“ řekl Právu mluvčí krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Silnice ze Zábřehu do Drozdova je v místě nehody zatím uzavřena. „Jsou tam pracovníci tamní lesní správy, kteří kontrolují, v jakém stavu jsou další okolní stromy, a v té souvislosti provádějí potřebná opatření,“ dodal ještě Svatoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám