Hlavní obsah

Chalupář zaútočil na hlučného motorkáře nářadím

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Škodu za deset tisíc způsobil jednadvacetiletému motorkáři v Ostravě muž, který si na něj počíhal před svým domem. Chalupáři pravděpodobně vadilo, že mladík na svém hlučném stroji po ulici často projíždí a porušuje předpisy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle mluvčí ostravské policie k incidentu došlo v neděli odpoledne. Starší z mužů měl před svým bydlištěm stát na silnici, po níž měl přijíždět řidič motocyklu.

"Poté, co řidič zastavil, mělo nejprve dojít k verbální rozepři mezi oběma zúčastněnými, načež měl starší z mužů také opakovaně udeřit do přední části motocyklu hrablem na sníh,“ uvedla Holčáková s tím, že nářadí se následkem útoku zlomilo a došlo také k poškození motorky.

Motorkář na místo zavolal policisty. „Možným motivem neadekvátní reakce mohl být i způsob jízdy řidiče motorky. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování. Pachateli uvedených přečinů hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám