Hlavní obsah

Bývalý strážník v Ostravě přepadával banky, jako rukojmí si vzal i dítě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravským kriminalistům se podařilo v minulých dnech dopadnout lupiče, který za poslední rok v Ostravě přepadl jednu hernu a tři banky, z nichž odnesl přes 200 tisíc korun. Při loupežích si bral i rukojmí, v jednom případě to bylo i dítě. Policisté oznámili, že ze zločinů obvinili bývalého strážníka ostravské městské policie.

Článek

K prvnímu přepadení došlo už v květnu minulého roku v Ostravě-Zábřehu. Muž byl přitom maskován pomocí obvazů, v nichž měl zahalený celý obličej. Policisté tak případ vyšetřovali pod krycím názvem Mumie.

„Jako rukojmí si v prvním případě vzal ženu s malým dítětem. Poté, co mu pracovnice vydala 80 tisíc korun, odešel pryč,“ uvedl kriminalista Radim Bena.

Další přepadení se odehrálo loni v červenci. „Jedné z pracovnici položil ke krku nůž,“ dodal Bena s tím, že ve druhém případě lupič ukořistil 120 tisíc korun. Další dvě přepadení se pak odehrála v lednu a únoru tohoto roku.

U městské policie pracoval jedenáct let, v dubnu jsme s ním rozvázali pracovní poměr. Byl to strážník, který nijak nevybočoval z průměru.
mluvčí městské policie Vladimíra Zychová

V současné době už strážník u Městské policie Ostrava nepracuje. Uniformu musel svléknout už na podzim minulého roku. Na svědomí toho má podle policie více, kvůli násilné trestné činnosti ho v minulém roce prověřovali i policisté v Karviné.

Všechno prohrál na automatech

„U městské policie pracoval jedenáct let, v dubnu jsme s ním rozvázali pracovní poměr. Byl to strážník, který nijak nevybočoval z průměru, na první pohled to byl tichý a bezproblémový zaměstnanec,“ řekla mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Motivem jednání podle kriminalistů byl nedostatek peněz. „Byl ve velké finanční tísni, dá se říct, že veškeré peníze prohrál na hracích automatech, na nichž byl závislý. Má velké dluhy,“ dodal Bena.

„Muž byl obviněn z trestného činu loupeže, v současné době je ve vazební věznici,“ řekl ředitel ostravské policie Tomáš Landsfeld.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám