Hlavní obsah

Uprchlý podnikatel Pitr odmítl podíl na machinacích s alkoholem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odsouzený uprchlý podnikatel Tomáš Pitr se prostřednictvím svého advokáta ohradil proti zprávě soukromých detektivů o tom, že se na dálku zapojil do tuzemských machinací s alkoholem. Uvedl to v neděli server Aktuálně.cz.

Článek

Soukromí detektivové mapovali pro renomované výrobce černý trh s alkoholem. Pitr se podle nich přes nastrčené osoby do tohoto byznysu zapojil. Uprchlík, který se už téměř tři roky skrývá patrně v zahraničí, to ovšem striktně odmítá a hrozí žalobami, uvedl server.

"Rozpoutaná pomlouvačná kampaň je založena na zcela nepravdivých tvrzeních. Ani jedno z citovaných nařčení a tvrzení nemá žádný reálný základ," vzkázal prostřednictvím svého advokáta Jana Křivánka.

Pražský vrchní soud Pitrovi uložil za daňové delikty z roku 1994 pětileté vězení. Od června 2007 je na útěku. Pitr stále tvrdí, že se podvod nestal a že důkazy leží na příslušném finančním úřadě. Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová podala podle Českého rozhlasu v Pitrově kauze k Nejvyššímu soudu stížnost pro porušení zákona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám