Hlavní obsah

Tatra se srazila s vlakem na Benešovsku, pět zraněných dětí

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Nákladní auto se srazilo s osobním vlakem v Poříčí nad Sázavou na trati mezi Prahou a Čerčany. Nehoda se stala ve čtvrtek na železničním přejezdu kolem půl jedné odpoledne.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Je to přejezd bez závor zajištěný světelnou výstražnou signalizací, která byla v době nehody v činnosti,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle policie se při nehodě zranil řidič nákladního vozu Tatra a ve vlaku několik cestujících.

„Z vlaku bylo odvezeno k ošetření asi pět dětí,“ řekla Právu mluvčí benešovské policie Diana Škvorová. „Řidič nákladního auta byl odvezen do benešovské nemocnice s úrazem hlavy,“ doplnila mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková s tím, že další podrobnosti o zraněných nejsou zatím známy.

Doprava na železnici i na silnici je uzavřená, protože jeden z vozů vlakové soupravy vykolejil. „Navíc se bude překládat lepek, který převážela havarovaná tatra,“ dodala Diana Škvorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám