Hlavní obsah

Policie dopadla žháře, který podpálil sklep s bezdomovci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravským policistům se podařilo dopadnout 45letého muže, kterého podezírají z toho, že 30. března pozdě večer podpálil dveře před sklepem v Ostravě-Porubě. Dva bezdomovci, kteří ve sklepě přespávali, skončili v nemocnici s popáleninami. Motivem útoku byly podle policie osobní spory.

Článek

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro obecné ohrožení. Hrozí mu trest od tří do osmi let. Motivem činu jsou s největší pravděpodobností osobní spory mužů, zřejmě možnost noclehu pro podezřelého v místě.

"Z dosud zjištěných skutečností je možné vyloučit jak extrémistický podtext či souvislost s dalšími prověřovanými tzv. žhářskými útoky. Jednání podezřelého mělo být vedeno pouze osobní záští,“ informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Jak Právo informovalo, žhář založil požár před dveřmi sklepní místnosti. Dva muži, kteří uvnitř přespávali, utrpěli popáleniny ve chvíli, kdy se pokoušeli z hořícího sklepa utéct.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám