Hlavní obsah

Soud v Hradci uložil muži za znásilňování dívky osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Na osm let do vězení poslal Krajský soud v Hradci Králové třiačtyřicetiletého muže, kterého obžaloba viní z opakovaného znásilnění nyní dvaadvacetileté dívky. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce si pro odvolání ponechali lhůtu.

Článek

Obžalovaný podle spisu dívku znásilnil v několika desítkách případů. Ten to odmítá. "Všechno, co vypovídá, není pravda. Nechápu její důvody, ale opravdu jsem to neudělal," řekl obžalovaný při zahájení procesu letos v únoru.

Podle obžaloby muž dívku opakovaně znásilňoval od první poloviny roku 2005 do konce léta 2007. "V důsledku tohoto jednání se u poškozené rozvinula posttraumatická stresová porucha, kterou trpěla ještě v měsíci srpnu 2009," stojí v obžalobě.

Dívka u soudu řekla, že se muže bála a trestní oznámení na něj podala až v roce 2009. Také vypověděla, že ji přinutil, aby si vzala různé finanční půjčky ve výši zhruba půl miliónu korun. Soud dnes Pěnkavovi uložil, aby dívce zaplatil 120 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám