Hlavní obsah

Část rodinného domu v Holicích lehla popelem, žena stačila utéct

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

V úterý necelé dvě hodiny před půlnocí vypukl v rodinném domku v Holicích na Pardubicku požár, který likvidovali hasiči až do středečního rána. Žena, která v domku bydlela, stačila včas stavení opustit. Část domu lehla popelem, škoda byla předběžně vyčíslena na 1,2 miliónu korun. Požár zapříčinil zkrat v mrazáku.

Foto: René Chvalina, Právo

Majitel domu ve středu celý den odstraňoval následky nočního požáru.

Článek

"Matka se vrátila po desáté hodině večer z nákupu a ve chvíli, kdy se posadila ke stolu, ucítila kouř. Šla se tedy podívat, co se děje, a v okamžiku, kdy otevřela dveře, vyšlehly první plameny,“ řekl Právu Miroslav Menc, majitel objektu a syn čtyřiapadesátileté ženy, které se podařilo před plameny včas uniknout.

Oheň se v tu chvíli začal nekontrolovatelně šířit a v místnosti, kde hořelo, spadl strop dříve, než dobrovolní hasiči z Ostřetína, Horního Jelení, Borohrádku a Holic dorazili na místo.

„Pak už to bylo strašně rychlé, požár se bleskově rozšířil na půdu a plameny poškodily střechu a shořelo i uskladněné seno na půdě domu a následky můžete vidět sami. Škodu nedokážu odhadnout, ale podle hasičů je to určitě přes milión korun,“ popsal události nočního požáru majitel domku.

„Požár se hasičům podařilo zcela zlikvidovat až kolem čtvrté hodiny ráno. V časných ranních hodinách spadly další poškozené stropy. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci pultového mrazáku, přesněji zkrat na svorkovnici kompresoru,“ upřesnila mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková s tím, že pokud by v domě byl nainstalován požární hlásič, lidé by byli včas na požár upozorněni a nedošlo by k takovým škodám.

Reklama

Výběr článků

Načítám