Hlavní obsah

Případ chlapce zraněného na eskalátoru policie odložila

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie odložila případ chlapce, který se loni na konci léta zranil na pohyblivých schodech ve stanici metra Můstek. Po úrazu mu lékaři museli amputovat tři prsty. Jeho otec pak podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Článek

Podle policie znalecké posudky vyloučily, že by zranění způsobil špatný stav eskalátoru. „Nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu nebo přestupku,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Sedmiletý chlapec vystupoval ve stanici Můstek z metra, když jel spolu s otcem a sestrou do kina. Chlapec se podle záběrů kamer držel oběma rukama madla eskalátoru a na schodech stál. Při pokusu vystoupit udělal krok levou nohou, pravá se mu však ve schodech zaklínila.

Již v loňském roce dopravní podnik informoval, že starší eskalátory ještě sovětské výroby jsou sice méně bezpečné než novější modely, ale žádné bezpečnostní normy neporušují.

Po další podobné nehodě se v metru objevily preventivní letáky s návodem pro cestující, jak se mají chovat na pohyblivých schodech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám