Hlavní obsah

Tři gymnazisté se pokusili znásilnit dívku

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Meziříčí

O nepříjemný dozvuk plesu velkomeziříčského gymnázia se postarali tři chlapci z prvního ročníku. Pravděpodobně neodolali rozvernosti jedné z dívek a pokusili se zjistit, kam až jim dovolí zajít. Případ již vyšetřuje policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Šetříme to jako pokus o znásilnění. Všechno se ale teprve prověřuje,“ potvrdila Právu žďárská policejní mluvčí Jana Martincová. Jak ale zdůraznila, vzhledem k citlivosti případu nebude policie podávat žádné bližší informace. Jako první o případu informoval server tn.cz.

Žákyně deváté třídy šla na ples v sobotu 20. února se svojí sestrou - studentkou prvního ročníku a spolužačkou dnes prověřovaných chlapců. S těmi tancovala ne prý zcela nevinně a pak s nimi též vyšla před městské kulturní zařízení, kde se akce konala. Právě tam se jí údajně všichni tři pokusili znásilnit. Mimo záznam řada oslovených naznačila, že svoji roli mohl hrát i alkohol.

Ředitel školy Aleš Trojánek Právu potvrdil, že hoši kontakt s dívkou přiznali. „Jenže každý z nich má svoji verzi. Kluci to popisují jako legraci,“ uvedl. Legrační to ale vůbec nepřipadá dívčině matce, která už ředitele gymnázia také navštívila - i s dcerou.

Otazník se ale od samého počátku vznáší úplně nad vším, od samotné rozporuplné účasti školačky na plesu. Například pokud by se prokázala studentům vina, za kterou by byli trestáni, škola už by je podle ředitele patrně potrestat nemohla.

„Alespoň já to tak vnímám. Pokud se jim nic neprokáže, budou nevinní. A pokud se jim vina prokáže a případ postoupí třeba ke správnímu řízení, nemůže jim být třeba snížena známka z chování, protože pak by byli za stejnou věc trestáni dvakrát, což zákon nepřipouští,“ zamyslel se ředitel školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám