Hlavní obsah

Policie obvinila rodiče chlapce, kterého pokousali rotvajleři

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policisté obvinili tři osoby, které podezírají, že mohou za pokousání šestiletého chlapce dvěma rotvajlery. Smutný případ se stal loni v listopadu na oploceném dvorku hospodářského stavení v Račicích nad Trotinou na Královéhradecku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

„Šestiletého chlapce, který byl na návštěvě u příbuzných, tam pokousali dva rotvajleři. Psi chlapci způsobili mnohačetná poranění na celém těle včetně poranění na hlavě. Pětiletý pes a roční fenka skončili v útulku,“ uvedla hradecká policejní mluvčí Anna Pešavová.

Podle vypracovaného posudku soudním znalcem z oboru zdravotnictví je chlapcovo zranění hodnoceno z lékařského hlediska jako těžká újma na zdraví. Ze znaleckého posudku také vyplývá, že na chlapce zaútočila obě zvířata.

„Policejní komisař v těchto dnech sdělil rodičům a majiteli psů obvinění z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala

Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitým trestem. Vyšetřování probíhá na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Rotvajler vážně zranil šestiletého chlapce

V Račicích nad Trotinou na Hradecku v neděli rotvajler pokousal a vážně zranil šestiletého chlapce. Vrtulník chlapce převezl do hradecké nemocnice, řekl lékař...

Výběr článků

Načítám