Hlavní obsah

Chlapec pokousaný psy je stále v ohrožení života

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

V ohrožení života je i nadále šestiletý chlapec, kterého v neděli před polednem v rodinném domě v Račicích nad Trotinou na Královéhradecku pokousal rotvajler. Jak uvedl Zdeněk Tušl, náměstek Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kam byl zraněný převezen, leží chlapec v umělém spánku na jednotce intenzivní péče ARO.

Článek

Šestiletý chlapec byl v Račicích se svou rodinou na návštěvě u příbuzných. „Jezdili tam často. Šel si hrát na oplocený dvorek rodinného domu, kde byl sám. Příbuzní následně zjistili, že je pokousaný psem. V tu chvíli tam však pobíhali dva rotvajleři a není zřejmé, který z nich dítě pokousal,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová s tím, že obě zvířata měla povinné očkování proti vzteklině.

Napadené dítě utrpělo mnohačetná poranění na celém těle, včetně hlavy. Ošetřující lékaři mají nyní největší obavy z druhotných komplikací, například z infekce nebo selhání orgánů.

Případ šetříme pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti, kde je stanoven trest odnětí svobody až na dva roky. Žádné obvinění ale dosud sděleno nebylo,“ dodala Pešavová.

Psi, kteří až do tragické události na nikoho prý nezaútočili, jsou v péči majiteli, o jejich osudu rozhodne další šetření, včetně veterinárního.

Reklama

Související témata:

Související články

Rotvajler vážně zranil šestiletého chlapce

V Račicích nad Trotinou na Hradecku v neděli rotvajler pokousal a vážně zranil šestiletého chlapce. Vrtulník chlapce převezl do hradecké nemocnice, řekl lékař...

Výběr článků

Načítám