Hlavní obsah

Bývalá žena zavražděného hudebníka zvažuje stížnost na postup policie

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Bývalá a druhá žena zavražděného hudebníka Pavla Malhockého z Českých Budějovic Věra Malhocká zvažuje stížnost na ministerstvo vnitra. Podle ní měla policie vraždě Pavla Malhockého a jeho manželky zabránit. Podezřelý je syn zavražděné ženy z prvního manželství Jan Heidinger, kterého policisté dopadli ve čtvrtek večer v Německu.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Rakve obětí jsou vynášeny z domu.

Článek

„K vraždě vůbec nemuselo dojít. Honza Pavla a svou matku napadal několik měsíců. Policisté měli zasáhnout ještě ten večer před vraždou. V bytě byly i jejich dvě dcery. V deset hodin se tam snažil Honza dostat s pistolí. Proto zavolali policisty a zavřeli všechny dveře. Policisté ho však neochránili,“ uvedla Malhocká.

Rozčilují ji údajné dezinformace v médiích

Právo kontaktovala znovu především proto, aby uvedla na pravou míru některé informace v médiích. „Některé noviny píší naprosté nesmysly. Chtěla bych zdůraznit, že správnou informaci uvedlo páteční Právo, které jsem už ve čtvrtek informovala o tom, že podezřelý je syn současné manželky mého bývalého muže,“ opakovala Věra Malhocká.

Poznamenala, že s Pavlem Malhockým má syna Mikoláše, který dělá zvukového technika v Jihočeském divadle. „Podle některých zpráv to mohlo vypadat, že snad vrahem je on. To v žádném případě, se svým otcem si skvěle rozuměl, žije naprosto spořádaným životem a smrt otce se ho jako nás všech velmi dotkla. Pavel byl výborný chlap, kterého měli rádi všichni nejen pro jeho umění v oblasti hudby, ale také především, protože byl hodný a ke všem vstřícný,“ zdůraznila Věra Malhocká.

Vysvětlila, že Malhocký měl celkem tři manželky. „S první žil pět let, pak jsem s ním deset let žila já a i po našem rozchodu jsme zůstali přátelé. S třetí manželkou žil nyní a právě její syn měl závažné psychické problémy, nenáviděl Pavla a vše skončilo vraždou,“ ozřejmila Malhocká.

Doplnila, že psychické problémy Jana Heidingera začaly při studiích v Praze. „Je to hrozná tragédie, ale myslím, že on už sám sebe vůbec neovládal a proto měli konat policisté nebo i justice. Není to první případ, kdy vše muselo skončit vraždou, aby nebezpečného muže ohrožujícího okolí policisté zatkli,“ dodala Malhocká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám