Hlavní obsah

Žena v Brně umrzla na zastávce trolejbusu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Žena středního věku doplatila v Brně v noci na středu zřejmě na kombinaci alkoholu a teplot hluboko pod bodem mrazu. Promrzlé osoby si na konečné zastávce trolejbusu na Libušině třídě všimla ráno jedna z procházejících Brňanek. Přestože se ženě rychle dostalo veškeré zdravotní péče, odpoledne ve Fakultní nemocnici zemřela.

Článek

„Všímavá žena strážníkům oznámila, že na zemi leží patrně zraněná žena. Strážníci skutečně na uvedené zastávce uviděli asi pětačtyřicetiletou ženu, která ležela na zádech a chroptěla. Žena byla sice bez viditelného poranění, ale evidentně podchlazená, z jejího dechu strážníci silně cítili alkohol,“ řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Strážci zákona ženu zabalili do deky a zavolali záchranáře. Promrzlá žena ale náhle přestala dýchat, strážníci proto ihned zahájili resuscitaci.  Přivolaní zdravotníci v oživovacích pokusech dál pokračovali.

„Zasahující lékařka po příjezdu na místo ženu zaintubovala, napojila na umělou plicní ventilaci a podala nutné léky a roztoky. U ženy se na místě nepodařilo obnovit srdeční akci a za stálé resuscitace byl zahájen transport na urgentní příjem,“ dodal mluvčí záchranářů Radek Turin. Žena se z kritického stavu ale už neprobrala a lékaři její boj o život nakonec bohužel prohráli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám