Hlavní obsah

Svědka proti Krejčířovi zadrželi v budově soudu

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hlavní svědek proti uprchlému miliardáři Radovanu Krejčířovi a dlouholetý informátor policie a tajných služeb, libanonský podnikatel Tarek Bechara, byl v pátek zadržen v budově soudu v Českých Budějovicích.

Foto: ČTK

Radovan Krejčíř

Článek

Právu to potvrdil Becharův advokát Martin Klimo. Jeho klient se přitom do budovy českobudějovického soudu dostavil dobrovolně kvůli mezinárodnímu zatykači, který na něj vydala soudkyně Soňa Fišerová začátkem prosince kvůli pohrdání soudem. Podnikatel totiž opakovaně nechodil na líčení v jiné kauze, týkající se stamiliónových úvěrových podvodů.

Osobní návštěvou u Fišerové si Bechara sice vysloužil okamžité zrušení zatykače, jenže ještě na chodbě soudní budovy byl zadržen na základě nového příkazu k zatčení, narychlo vydaného soudcem Pavlem Šilhaveckým.

Právě on Becharu v polovině prosince odsoudil v nepřítomnosti za rozsáhlé podvody k šesti letům vězení a v současné době se v této kauze čeká na odvolací řízení.

Zatčení může mít dopady na soud s Krejčířem

„Za to, že k tomuto soudu nechodil, byl můj klient trestně stíhán, toto zadržení považuji za pomstu a zneužití institutu vazby,“ řekl k tomu Právu Becharův advokát s tím, že proti zadržení podnikatele hodlá podat stížnost k pražskému vrchnímu soudu.

Fišerová, která původně dala policii k vypátrání a zatčení Bechary pokyn, již dříve uvedla, že pokud by podnikatel k ní osobně přišel a spolupracoval by, tak by zatykač zrušila.

Bechara zatčení vůbec nečekal a podle svého právního zástupce se ještě u soudce zhroutil. „Je tam podezření na mozkovou příhodou, v současné době je v nemocnici,“ vysvětlil Klimo.

Aktuální vývoj kolem Bechary může mít vážné dopady na soudní líčení s uprchlým Krejčířem v kauze tunelování společnosti Technology Leasing. Tento případ nedávno vrátil pražský soud k došetření a Bechara v něm figuruje jako hlavní svědek proti Krejčířovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám