Hlavní obsah

Požár, při kterém v Brně umíraly děti, způsobila svíčka

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Nejtragičtější požár loňského roku v Brně, při kterém zemřeli čtyři lidé, má na svědomí svíčka. To je závěr hasičských odborníků. Podle vyšetřovatele jihomoravského hasičského sboru Pavla Tinky bylo ohnisko požáru v okolí vánočního svícnu. Experti tak vyloučili prvotní podezření, podle kterého mely plameny vzniknout od neodborně vedené elektroinstalace.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Oheň vypukl v pětipatrovém domě ve Spolkové ulici v Brně ve čtvrti, která je často hanlivě přezdívána brněnský Bronx z 18. na 19. prosince. V dezolátním obydlí našli hasiči po vstupu do silně zadýmených místností mrtvou osmapadesátiletou ženu, jejího čtyřiadvacetiletého syna a osmnáctiměsíční vnučku.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dům, v němž kvůli požáru zemřeli čtyři lidé.

Podle lékařů se udusili zplodinami a veškeré oživovací pokusy byly marné. Několik hodin poté zemřel v nemocnici i čtvrtý obyvatel bytu, teprve šestiletý chlapec.

Podle vyšetřovatelů začaly od svíčky zřejmě v době, kdy již lidé v bytě spali, hořet textilie a také pohovka v kuchyni. Oběti zabil především jedovatý kouř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám