Hlavní obsah

Lupič vytasil pistoli a dostal od ženy hadrem přes obličej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

S nečekanou reakcí se minulý týden setkal lupič, který přepadl čerpací stanici ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku. Poté, co vytasil na čerpadlářku pistoli, dostal přes obličej mokrým hadrem, kterým žena právě uklízela. Nezmohl se pak už na nic jiného než na útěk. Policisté ho dopadla jen o několik minut později.

Článek

Osmapadesátiletou čerpadlářku překvapil padesátiletý lupič ve chvíli, kdy vyšla z kanceláře.

„Ve dveřích uviděla stát muže, který měl zakrytý obličej a něco nesrozumitelného mumlal. Pak si však všimla, že na ni míří pistolí. Lekla se tak, že popadla smeták s hadrem a několikrát ho s ním udeřila přes hlavu. Když viděla, že se snaží natáhnout kohoutek pistole, začala ho bít smetákem po rukou,“ popsal reakci neohrožené čerpadlářky mluvčí policie Ivan Žurovec.

Pouta, roubík, nůž, pepř, toluen a zápalky

Muž nakonec utekl, ale za chvíli ho kousek od čerpací stanice zadrželi přivolaní policisté. „Při prohlídce u něj našli topůrko sekyry, pouta, roubík, nůž, sáček s pepřem, toluen a zápalky. Později se jim muž z Frýdku-Místku přiznal, že plánoval ještě jednu loupež.,“ dodal mluvčí.

Lupič chtěl podle svých slov přepadnout taxikáře, nasadit mu pouta a roubík a pohodit ho v lese. „S autem pak plánoval chvíli jezdit a přepadnout další čerpací stanice. Nakonec se chystal ukradené auto polít toluenem a zapálit,“ popsal mluvčí plány, s nimiž se lupič kriminalistům svěřil.

Nyní je obvině z trestného činu loupeže a hrozí mnu až deset let vězení. „Soudce ho už vzal do vazby,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám