Hlavní obsah

Při výbuchu v lakovně tři zranění dělníci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tři dělníci byli v noci na pátek zraněni při výbuchu a následném požáru v lakovně ČSAD v Karviné. Exploze otřásla provozovnou o půl čtvrté.

Článek

„Zraněné dělníky odvezly sanitky do nemocnice. Dva muži byli popáleni na nohách a třetí na rukou. Podle našich informací jde o popáleniny druhého stupně,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že škoda je vyčíslena na 80 tisíc korun. „Při požáru byl poškozen autobus, který byl připravený na lakování,“ dodal mluvčí.

Informaci o požáru dostali hasiči o půl čtvrté ráno, po příjezdu na místo dostali požár pod kontrolu během dvaceti minut. „Přesná příčina vzniku požáru nebyla v pátek ráno stanovena, musí být mj. vyslechnuti zranění dělníci. Jednou z verzí je vliv statické elektřiny při přelévání ředidla do jiné nádoby,“ řekl Kůdela.

Hasiči podle něj dlouhodobě upozorňují firmy, které s hořlavinami pracují, aby při jejich přelévání do kovových nádob tyto nádoby uzemňovali, například pomocí speciálních kleštiček. To se v mnoha případech neděje.

Policie událost vyšetřuje pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám