Hlavní obsah

Chlípný invalida na vozíku osahával malou dívenku

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V sexuálního zvrhlíka se změnil sedmdesátiletý muž z Ostravy, který se pohybuje na invalidním vozíku. Policisté ho podezřívají z toho, že za použití síly líbal desetiletou dívku, několikrát jí měl také vyznat lásku. Invalidu už policisté obvinili z trestného činu vydírání.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Případ se měl stát letos v červnu v Ostravě. „Muž jel po ulici na vozíku, načež oslovil dívku projíždějící okolo na kolečkových bruslích. Poté, co dívka na základě oslovení mužem zastavila, měl ji uchopit za ruku a za užití fyzické síly stáhnout k sobě tak, že měla mít hlavu v bezprostřední blízkosti mužova obličeje,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Invalida měl děvče, i proti její vůli, opakovaně líbat na tvář i ústa, vyznal jí prý i lásku. „Poté muž dítě pustil a ono začalo ujíždět pryč. Podezřelý měl však nezletilou znovu s pomocí vozíku dostihnout, opětovně ji silou stáhnout k sobě a opakovaně líbat. Zase měl dívce říct, že ji miluje.“ Zvrhlík měl navíc sahat děvčátku na zadek a mačkat ho. „Dítě situace zřejmě tak překvapila, že se nezmohlo na odpor,“ poukázala Holčáková.

Nakonec muž holčičku pustil a dal jí 20 korun, aby si něco koupila. „Vyděšené dívce přispěchala na pomoc sedmačtyřicetiletá sousedka, která před domem zalévala květiny. I s konví běžela směrem k invalidovi a křičela, aby všeho nechal,“ informovala policejní mluvčí s tím, že křik zalarmoval další ženu. Ta měla nejprve vidět muže vyjíždějícího na invalidním vozíku zpoza křoví a následně za křovím i vyděšené dítě.

„Podezřelý čin popřel a po sdělení obvinění využil svého práva nevypovídat,“ sdělila Holčáková. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám