Hlavní obsah

Zloděje kostelní kasičky s milodary dostihl sám farář

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kasičku s milodary ukradl v pondělí odpoledne zloděj v kostele v Ostravě-Svinově. Při následné honičce pachatele dostihl místní farář za pomoci dalšího svědka. Případ vyšetřuje policie, podle které byl přistižený muž před nedávnem za jinou krádež trestán.

Článek

Kasička, umístěná u vchodu do kostela, sloužila pro sbírku milodarů na opravu kostela. „Kasička byla napojena na zabezpečovací zařízení a při neoprávněné manipulaci došlo ke spuštění alarmu. Ten uslyšel farář, který vyběhl před kostel a spatřil utíkajícího muže. Požádal o pomoc náhodného kolemjdoucího a oba podezřelého dostihli na autobusové zastávce,“ řekla mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Zychová.

Devětadvacetiletý muž po zadržení vydal knězi padesát korun. „Tvrdil, že v pokladničce víc peněz nebylo,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Dodala, že policisté na místě činu zajistili nůž, který prchající na útěku odhodil a který zřejmě sloužil pro vypáčení pokladničky.

„Poškozením zásuvky pachatel způsobil škodu za zhruba 1000 korun,“ dodala Holčáková. Policie podle ní ve věci zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám