Hlavní obsah

Slovenská rodina nikdy nepracovala, živila se okrádáním seniorů v Česku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Celá povedená rodinka ze Slovenska skončila v těchto dnech v rukou policistů. Za svůj styl obživy si zvolili okrádání důvěřivých seniorů. V zatím prokázaných téměř pěti desítkách případů si přišli na 1,5 miliónů korun. Nyní jim hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Scénář byl pokaždé stejný. Hlavně v menších okresních městech si vytipovali seniora, u kterého s autem zastavili a poprosili o ukázání cesty do nemocnice, kde měl ležet jejich známý po autonehodě. Se seniorem navázali hovor a snažili se získat jeho důvěru. Pak předstírali telefonní hovor, kde měl lékař nebo odtahová služba žádat peníze. Místo do nemocnice pak zamířili do bydliště seniora, kde si od něj vypůjčili peníze a jako záruku mu nechali kabelku s údajným velkým obnosem v zahraniční měně,“ popsala styl práce podvodníků kriminalistka Zdeňka Kyliánová. V kabelce samozřejmě žádná velká částka nebyla.

Nikdy nepracovali a takto se obohacovali na lidech.
kriminalista Josef Hejl

„Nazval bych to přímo hyenismem, obviněná rodinka - matka, otec, jejich dcera ani její druh - nikdy nepracovali a takto se obohacovali na lidech, kteří si peníze šetřili celý život,“ dodal kriminalista Josef Hejl.

Skupinka si na Slovensku vypůjčovala auta na kradené doklady v půjčovnách, stejné používali i při ubytování v České republice. Díky dokladům policisté zjistili, kde se gang ubytovává a před jedním z penzionů si na něj strážci zákona počíhali.

Reklama

Výběr článků

Načítám