Hlavní obsah

Vraha ze Střelic označila jeho švagrová, usvědčilo ho kolo

Právo, Novinky, Miroslav Homola, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Při vyšetřování nedělní vraždy ve Střelicích na Brněnsku sehrála zásadní roli švagrová třiasedmdesátiletého muže, jenž byl policisty jako podezřelý ve středu zadržen. Osmasedmdesátiletá žena se policii přihlásila sama poté, co zjistila, že se po ní pátrá ve sdělovacích prostředcích. Údajně neměla ani ponětí, že zraněný muž ze Střelic po útoku jejího švagra zemřel.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Muž si na zastávce autobusu ve Střelicích u Brna čte výzvu policie, která žádala o pomoc při dopadení pachatele.

Článek

Policisté se při pročesávání obce zaměřili na kolo, které svědci popsali. Mezitím se jim přihlásila žena, která vypověděla, že byla svědkyní incidentu. Právě její švagr byl oním útočníkem.

Žena podle své výpovědi jela navštívit příbuznou, při tom ji švagr před půl sedmou večer doprovázel k autobusu. Muž u sebe nosíval vojenský nůž - bajonet, a měl ho i osudný večer. Podle informací práva je bývalým vojákem z povolání.

Na pachatele narazili policsté během výslechu ženy. Pachatel se obcí na hledaném kole klidně projížděl i den po vraždě, kdy téměř třítisícovou obec policie prohledávala. Zkontrolovali jej a netrvalo dlouho, aby zjistili, že hovoří s vrahem. [celá zpráva]

Důchodce se dostal na zastávce při čekání na autobus podle policistů nejprve do slovní rozepře a posléze i do strkanice mezi dalšími poněkud hlučnějšími lidmi, kteří tam byli.

"Zatím ještě není vytvořen přesný konkrétní obraz události, která se na zastávce odehrála, nicméně vše nasvědčuje tomu, že penzista zaútočil nožem po předchozí slovní rozepři,“ uvedla mluvčí policie Soňa Svobodová.

Fyzicky zdatný, ale zřejmě psychicky labilní důchodce během útoku jednoho muže zabil a zranil dalšího muže a ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám