Hlavní obsah

Devatenáctiletý pražský taxikář se pokusil znásilnit mladou cizinku

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nepříjemný zážitek si z české metropole odvezla 20letá cizinka, kterou se pokusil znásilnit o rok mladší pražský taxikář. Dívce se naštěstí podařilo ubránit a utéct. Kriminalistům se podařilo v těchto dnech případ vyřešit a mladíka obvinili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

17. července si dívka před pátou hodinou ráno mávla v Křížovnické ulici v centru města na taxík. Místo do hotelu v Praze 7 ale jízda skončila na polní cestě v Březiněvsi, kde mladík dívku fyzicky napadl a pokusil se jí znásilnit na zadním sedadle.

„Mladá žena se útočníkovi naštěstí ubránila, ale při útěku zanechala ve vozidle svou kabelku s finanční hotovostí a platebními kartami. Díky sestavenému identifikačnímu portrétu a spoluprací s městskou policií se mladíka podařilo vypátrat,“ řekla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Povedený taxikář se několikrát pokusil platebními kartami, které dívce ukradl spolu s kabelkou, vybrat hotovost z bankomatů po celé Praze.

Taxikáře vyšetřovatel obvinil z trestných činů znásilnění ve stadiu pokusu, neoprávněné držení platební karty a krádeže ve stadiu pokusu. Vyšetřování je vedeno na svobodě. Pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám