Hlavní obsah

Uprchlý podnikatel Beran se po půl roce sám dostavil k výslechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Miliardář David Beran, kterého od únorové razie v jeho firmě hledala policie, se ve čtvrtek sám dostavil k výslechu. Policisté podnikatele podezírají z daňového úniku. Vzhledem k tomu, že se již několikrát omluvil z výslechu, byl stíhán jako uprchlý a policisté na něj připravovali evropský zatykač.

Foto: Igor Zehl , ČTK

David Beran se svou přítelkyní Terezií Dobrovolnou

Článek

Policie kvůli Beranově ochotě spolupracovat odstoupila od vydání celoevropského zatykače a podnikatel bude vyšetřován na svobodě. Uvedla to televize Nova.

Policie Berana viní z krácení daně, vzniklá škoda je ve výši 250 miliónů korun, za což mu hrozí až 12 let vězení. Daňového úniku se podle policistů dopustil ve své společnosti Profi Credit Czech. Policisté ho stíhali jako uprchlého a chystali se na něj vydat mezinárodní zatykač. [celá zpráva]

Beran tvrdí, že o stíhání nevěděl, a nyní se sám dostavil na oddělení protikorupční policie.

Miliardář údajně vypovídal celou středu. "Pan Beran na 100 procent odpověděl na všechny otázky," řekla Nově mluvčí vrchního státního zastupitelství Irena Válová. Slíbil, že bude kdykoliv k dispozici, proto ho policie propustila.

Mezinárodní zatykač tak policie vydávat nebude.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám