Hlavní obsah

Žena obviněná z týrání dcery své družky před soudem vše popírala

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Úplným popíráním obžaloby se před ostravským soudem od středy hájí sedmadvacetiletá žena, která podle obžaloby od června 2006 týrala dnes devítiletou dcerku své družky. „Nic z toho jsem nedělala, maximálně jsem Gábinku plácla vařečkou nebo rukou po zadku,“ uvedla obžalovaná.

Foto: Pavel Karban, Právo

Obviněná žena před soudem v Ostravě popírá, že by dcerku své lesbické družky týrala.

Článek

Žena je obžalována i z pokusu ublížení na zdraví. „Obžaloba spočívá ve výpovědi holčičky, její matky a dalších svědků. Co se týče společenské nebezpečnosti, tak jde o týrání malého dítěte velmi nepřístojným způsobem,“ uvedl státní zástupce Jan Sýkora. Podle něj bude jedním z přitěžujících okolností fakt, že k týrání docházelo dlouhodobě.

„Holčička již byla vyslechnuta, což znamená, že před soud již nemusí,“ dodal a současný, zejména psychický stav dívenky, odmítl komentovat. Obžaloba klade ženě, jež je závislá na drogách, za vinu, že holčičce nadávala, šikanovala ji, bila vařečkou či železnou tyčí, štípala do genitálií, pálila cigaretou, škrtila a topila ve vaně. Vloni v prosinci skončila dívenka po jednom z útoků dokonce na několik dní v nemocnici.

Byla často drzá, nadávala mi, že nejsem její máma.
obviněná žena<br/>

„To není pravda,“ odmítala týrání obžalovaná. Přiznala se pouze k tomu, že čas od času použila na holčičku vařečku nebo ji udeřila po zadku rukou. „Nebylo to ale každý den, třeba jednou za měsíc, když moc zlobila doma nebo ve škole. Byla často drzá, nadávala mi, že nejsem její máma.“

Útok, po kterém byla dívenka, jenž žila v domácnosti s matkou, její lesbickou družkou a mladší sestřičkou, hospitalizována, Danišová nezapřela. „Tehdy mi ruply nervy. Dostala vařečkou, protože mě nevzbudila, když šla do školy a odešla bez ponožek, bez svačiny, neumytá a neučesaná,“ vysvětlovala před soudem.

Na případ upozornila učitelka. „Pochopila jsem, že se u nich něco děje, a proto jsem to nahlásila. Holčička se vůbec nikdy nesvěřila. Udělala tak až poté, co s ní jednou přišla teta, která byla velice agresivní,“ popisovala s tím, že za svoji praxi se s týráním setkala poprvé. „Věřila bych jí, myslím si, že byla týraná.“

Reklama

Výběr článků

Načítám