Hlavní obsah

Strop penzionu se v Husinci zřítil na spící manžele

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Nepříjemné probuzení čekalo na starší manžele v jednom z penzionů v Husinci na Prachaticku v jižních Čechách. V noci na čtvrtek se na ně zřítil strop. Z neštěstí naštěstí vyvázli jen s lehčími šrámy.

Článek

Pád stropu lidé ohlásili na linku 112, jejíž operátor po vyslání hasičů a záchranářů informoval o zásahu také policisty. Hlídka dorazila na místo ve chvíli, kdy již záchranáři na místě pracovali.

„Zdravotníci zde ošetřovali 67leté manžele, kteří byli ubytování v prvním patře místního penzionu a zřítil se na ně strop v době, když spali. Oba byli převezeni na vyšetření do prachatické nemocnice,“ řekla mluvčí policie v Prachaticích Radka Sovová.

Po ošetření byli oba propuštěni do domácího léčení. Provozovatele hotelu se v noci sehnat nepodařilo, proto manželům městský úřad zařídil náhradní ubytování. „To dostal také další host penzionu, který spal ve vedlejší místnosti a pomohl zavaleným dostat se ze sutin,“ doplnila Sovová.

Policisté nyní okolnosti neštěstí vyšetřují. Zajímají se i o to, zda v nedávné minulosti nebyly v objektu prováděny stavební úpravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám