Hlavní obsah

Horko se stalo osudným turistovi v Jeseníkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník
Aktualizováno

Náhlý kolaps, který skončil smrtí, postihl v pondělí českého turistu (51) v prostoru hřebene pod Keprníkem v Jeseníkách. Příčinou kolapsu bylo patrně velké horko.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Pohled od Červenohorského sedla

Článek

„Na naši stanici v Ramzové bylo v poledne oznámeno, že se nešťastníkovi udělalo v terénu zle a je v bezvědomí. Ač na místo okamžitě vyrazili horští záchranáři na čtyřkolce společně s posádkou rychlé lékařské pomoci, životní funkce postiženého se jim obnovit nepodařilo. To i přesto, že s resuscitací ještě před odbornou pomocí započali kolemjdoucí turisté ,“ řekl Právu v pondělí náčelník Horské služby (HS) Jeseníky Michal Klimeš.

Zároveň upozornil, že HS v těchto teplých dnech všem turistům doporučuje dodržovat zásady pitného režimu a rovněž nepřeceňovat své síly.

O víkendu se u Čertových kamenů také zřítil polský horolezec, který se na cvičnou stěnu vydal bez jištění. V současnosti leží ve fakultní nemocnici v Olomouci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám