Hlavní obsah

Mladí brigádníci uhořeli v Blatné při plnění sekaček benzínem

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blatná
Aktualizováno

Dva dvaadvacetiletí brigádníci městských technických služeb v Blatné na Strakonicku uhořeli v úterý nad ránem v dílně, když plnili ještě s dalšími čtyřmi zaměstnanci sekačky benzínem. V objektu, který přiléhá ke kotelně, vzplály plameny krátce po šesté hodině.

Článek

„Dva brigádníci plnili sekačky benzínem společně se zkušenými zaměstnanci technických služeb. Zatím nikdo přesně neví, co se v dílně stalo. Chlapci byli pravděpodobně v místnosti na vzdálenější straně od dveří za sekačkami a při požáru nestačili včas utéct. To se naštěstí povedlo dalším čtyřem zaměstnancům, kteří měli k východu blíž,“ popsal Právu událost zdroj, který nechtěl být jmenován.

Záchranáři se k mladíkům dostali až po uhašení požáru a mohli pouze konstatovat smrt. Jeden z brigádníků už byl přes prázdniny u technických služeb třetím rokem a oba mladíci byli vysokoškoláci. Se sekačkami prováděli běžně letní údržbu zeleně.

Podobná tragédie se v minulosti u nás nikdy nestala a je to pro ně obrovský šok.
Starosta Blatné Josef Hospergr (SNK - ED)

Starosta Blatné Josef Hospergr (SNK - ED) upozornil, že čtyři zaměstnanci technických služeb jsou v péči psychologa jihočeských hasičů. „Podobná tragédie se v minulosti u nás nikdy nestala a je to pro ně obrovský šok. Musíme počkat na výsledky vyšetřování, abychom přesně zjistili, co bylo příčinou požáru, protože variant je moc,“ uvedl Hospergr.

Hasiči při zásahu zabránili ještě daleko většímu požáru, protože dílna sousedí s kotelnou.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Policisté a hasiči hlídají v úterý dopoledne místo požáru.

„Hlášení o požáru přijalo operační středisko hasičů šestnáct minut po šesté, s tím, že jde o požár městské dílny v Čechově ulici. Oheň, který vznikl na ploše asi deset krát deset čtverečních metrů se velmi rychle šířil, ale hasiči jej dokázali lokalizovat, tak aby nezasáhl sousedící kotelnu,“ sdělila Právu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Plameny hasily tři cisterny profesionální jednotky ze stanice Blatná a dobrovolní hasiči z Blatné a Bělčic.

Mluvčí jihočeských policistů Anna Drdová konstatovala, že případ je teprve na začátku. „Ještě neproběhlo ani ohledání místa činu. Svědky samozřejmě vyslechneme, až na to budou psychicky připraveni,“ podotkla Drdová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám