Hlavní obsah

Kamión smetl na dálnici vůz silničářů, muž sekající trávu přežil jako zázrakem

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Jen málo chybělo, aby se v pondělí po poledni vážná nehoda na dálnici D2 nedaleko Velkých Pavlovic na Břeclavsku proměnila v tragédii. Řidič kamiónu smetl auto správy dálnice i s pracovníkem, který sekal trávu. Muž přežil, skončil v nemocnici.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kamión skončil mimo dálnici.

Článek

Těžká souprava s nákladem betonových panelů nejprve smetla přívěs, na kterém oranžová světla upozorňovala na omezení. Současně s vozíkem začal kamión drtit i dodávku silničářů a spolu s vrakem natlačil na svodidla i zaměstnance. O prudkosti nárazu vypovídá i skutečnost, že sekačka na trávu, kterou měl pracovník sebou, skončila na dálnici asi sto metrů za místem nárazu.

Kamión se stal po střetu neovladatelný, poškozená náprava neumožnila řidiči mít kontrolu nad vozidlem. Poničený vůz se dále řítil po kraji dálnice a jen pevné zábradlí zabránilo jeho pádu z mostu nad železniční tratí ze Zaječí do Velkých Pavlovic.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Po nehodě kamiónu a auta byla dálnice a svah poseta troskami aut a nákladu.

Slovenský kamión nakonec skončil v hloubce kolem deseti metrů pod dálnicí. Jeho řidič vyvázl pouze s oděrkami a šrámy. Událost, kterou prožil, nechtěl otřesený a nešťastný řidič komentovat.

Okolnosti nehody nyní vyšetřují policisté. Jednou z variant je mikrospánek řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám