Hlavní obsah

Celníci zabavili padělky za 12 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Celníci z Ústí nad Orlicí zabavili v pondělí 4256 párů obuvi původem z Číny, která směřovala přes Českou republiku převážně na slovenské, maďarské a další trhy Evropské unie. Boty zřejmě porušují ochranou známku Mizuno. Odhadovaná škoda se pohybuje okolo 12 miliónů korun.

Článek

"Padělaná obuv se nacházela v kontejneru české společnosti," informovala mluvčí Celního ředitelství v Hradci Králové Jitka Fajstavrová.

Padělky značkového zboží se na území České republiky vyskytují v hojném počtu. V neděli královéhradečtí a pardubičtí celníci zastavili na dálnici D11 polského občana. V zavazadlovém prostoru osobního automobilu převážel 93 párů obuvi a 141 kusů textilu. Pravděpodobně šlo o falzifikáty značek Adidas, Nike, Puma, Lacoste, Versace a Dolce & Gabbana.

Podle svého prohlášení muž zboží nakoupil na pražské tržnici a vezl do Polska pro svoji osobní potřebu. Škodu, která by byla způsobená majitelům ochranných známek, celníci vyčíslili na téměř půl miliónu korun.

Zabavené zboží celníci uskladnili ve skladech celních úřadů v Hradci Králové a Klášterci nad Orlicí, kde zůstane až do vyřízení jednotlivých případů. V případě splnění zákonných podmínek, budou padělky nabízeny humanitárním organizacím.

Každému z majitelů falzifikovaného zboží může celní úřad uložit pokuty ve výši až 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám