Hlavní obsah

Umírajícího okradli v Ostravě dva zloději

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvojici lidských hyen hledají ostravští policisté. Za bílého dne přímo na ulici okradli pachatelé umírajícímu muži mobil. K odsouzeníhodnému skutku došlo v pátek 5. června někdy mezi 11.16 a 11.19 hodinou v Ostravě-Zábřehu na Svazácké ulici u kruhového objezdu.

Článek

„Muž se vracel z návštěvy, když se mu na ulici udělalo nevolno. Krátce před čtvrt na dvanáct si ještě telefonicky stačil přivolat rychlou záchrannou službu a zkolaboval. Lékařka po příjezdu na místo konstatovala smrt, jejíž příčinu stanoví pitva,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Ležícího muže na ulici uviděla osmapadesátiletá žena, která šla ze zaměstnání. „U nehybné postavy se však zastavili dva dosud neznámí muži jedoucí na jízdních kolech. Žena zaregistrovala také vedle muže ležící mobilní telefon,“ uvedla mluvčí. Jeden z cyklistů pak sebral mobil značky Nokia 6300 a z místa činu i s komplicem odjeli. „Žena věc okamžitě oznámila policistům.“

Policie nyní prověřuje nejen okolnosti úmrtí muže, ale i skutečnosti nasvědčující spáchání trestného činu krádeže a neposkytnutí pomoci. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena ve výši zhruba 3000 korun.

„Není vyloučeno, že událost zaznamenali také další svědci. Žádáme všechny občany, kteří mohou k věci podat jakoukoliv informaci, aby kontaktovali policisty na lince 158 nebo zavítali na kteroukoliv policejní služebnu,“ vyzývá občany mluvčí Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám