Hlavní obsah

Opilého řidiče bez průkazu zastavil až výstřel z pistole

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až výstřel na zadní levé kolo z policejní pistole zastavil v noci na neděli v Havířově na Karvinsku asi dvacetiminutovou divokou jízdu osmadvacetiletého muže z Havířova. Při kontrole mladíkových dokladů policisté zjistili, že šofér nikdy nevlastnil řidičský průkaz a navíc má vysloven zákaz řízení motorových vozidel hned od čtyř soudů, a to až do roku 2016.

Článek

Muž seděl za volantem vozu BMW, když si ho asi půl hodiny po půlnoci v Ostravě-Vítkovicích všimla policejní hlídka. „Nereagoval na výzvu k zastavení a začal vysokou rychlostí ujíždět,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Honička pokračovala přes Vratimov a Havířov až do Prostřední Suché. „Tam řidič zastavil až po výstřelu ze služební pistole na levé zadní kolo vozu, které výstřel poškodil.“

Auto sice stálo, ale šofér odmítal vylézt. Policisté proto použili donucovací prostředky a dostali ho ven z vozu. „Dechová orientační zkouška, kterou hlídka provedla asi ve čtvrt na dvě v noci, ukázala, že muž má v dechu 1,19 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí.

Při kontrole dokladů zjistili policisté, že šofér nikdy nevlastnil řidičský průkaz. „Soudy v Karviné a Frýdku-Místku, Krajský soud v Ostravě a Městský soud v Ostravě navíc muži v minulosti zakázaly řídit motorová vozidla,“ poukázala Holčáková s tím, že za volant nesměl mladík usednout až do července 2016.

Muž je podezřelý ze tří trestných činů: maření úředního výkonu, řízení vozidla pod vlivem návykové látky a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za mřížemi může pobýt až 12 měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám