Hlavní obsah

Bloudící Rakušan rozdrtil felicii, dva těžce zranění

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Vážné následky má čtvrteční dopravní nehoda Rakušanem řízené dodávky VW Transporter s protijedoucí Škodou Felicia. Ve vraku felicie se těžce zranila řidička a čtyřleté dítě.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z felicie zůstal jen vrak bez přední části.

Článek

"Nehoda měla velmi vážné následky. Těžce zraněnou ženu odvezla záchranka do břeclavské nemocnice, odkud byla později transportována do Brna. Čtyřleté dítě utrpělo vážné zranění hlavy,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

"Nebyl to příjemný pohled. Viděl jsem tomu dítěti rozbitou hlavou až na lebku,“ řekl svědek události.

Neštěstí zřejmě odstartovalo zaváhání rakouského řidiče. Podle dostupných informací měl na složitém křížení cest z Břeclavi do Hodonína, Hustopečí a nájezdu na dálnici D 2 váhat, kam se vydá. Ve snaze se zorientovat nejspíše nevěnoval pozornost dění na silnici a narazil do protijedoucí felicie.

Rakušana ochránila od vážnějších zranění příď dodávky, osobní auto se ale nárazem zničilo. Deformovaná přední část způsobila vážné poranění řidičce, utrpěly zejména dolní končetiny.

Nehoda je předmětem dalšího šetření, které teprve objasní míru zavinění jednotlivých účastníků. Vzhledem k závažnosti zranění si případ převzali kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám