Hlavní obsah

Roční dítě se opařilo kávou, lékaři bojují o jeho život

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Albrechtice
Aktualizováno

S těžkými popáleninami na patnácti procentech těla skončilo v nemocnici roční dítě z Města Albrechtic, které na sebe v pondělí večer převrhlo hrnek s čerstvě uvařenou kávou. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Článek

„Zasahující lékař zjistil, že se dítě opařilo horkou tekutinou. Postiženo bylo více částí těla – ruka, krk, část obličeje, hrudníku a břicha,“ řekl Humpl s tím, že šlo o popáleniny druhého stupně. „U tak malého pacienta jde o postižení, ohrožující život,“ dodal.

Záchranáři dítěti zajistili žilní vstup, podali léky ke zklidnění a tišení bolesti, infúzní roztok a ošetřili také opařené plochy. Nyní je dítě ve vážném stavu hospitalizováno v ostravské fakultní nemocnici.

Na místě události byli i policisté. „Šlo o nešťastnou náhodu. Dítě na sebe převrhlo uvařenou kávu. Jeden z rodičů uvařil dva hrnky. Jeden z nich zanesl do pokoje a druhý nechal stát v kuchyni. V ten okamžik na sebe dítě hrnek v kuchyni převrhlo,“ řekla mluvčí policie Pavla Tušková.

Dodala, že rodiče nebudou s největší pravděpodobností trestně stíhání. „Nebylo prokázáno cizí zavinění,“ řekla.

Opařený chlapec také v Praze

Do bytu v Terronské ulici v pražské Bubenči mířily v úterý dopoledne posádky pražské záchranné služby k podobnému případu. Na místě akutně ošetřily ročního chlapce, který se opařil horkou vodou.

"S popáleninami na 2-3% obličeje a ruky byl předán odborníkům specializovaného oddělení popálenin vinohradské nemocnice," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám