Hlavní obsah

Celníci zabavovali v trafikách nezdaněné cigarety

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Rozsáhlý zátah proti prodejcům nezdaněných cigaret se uskutečnil koncem týdne na Ostravsku. Celníci zabavili asi 15 tisíc cigaret a více než 45 kilogramů tabáku, čímž zabránili daňovému úniku za 70 tisíc korun.

Článek

Celníci se během několikadenní akce zaměřili především na novinové stánky a trafiky. „Kontrolou v prodejních a skladovacích prostorách stánků byly nalezeny cigarety a tabák, které nebyly označeny platnou kolkovou známkou nebo nebyly označeny vůbec. V mnoha případech padělky cigaret obsahovaly namísto 20 cigaret v krabičce pouze 18 kusů,“ informoval mluvčí Celního ředitelství Ostrava Roman Miarka.

Poznamenal, že levné cigarety pochybného původu bývají někdy vyráběny z tabáku, který je určen k technickým účelům například k vykuřováním skleníků. „Byly nalezeny i cigarety v bílých krabičkách bez nápisu,“ dodal Miarka.

„Je nutné upozornit na to, že platný trestní zákon postihuje nejen prodej a skladování takovýchto výrobků, ale i nákup těchto neznačených tabákových výrobků. Zákon za takové protiprávní jednání stanoví trest až na tři roky,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám