Hlavní obsah

Krnovem pochodovali skinheadi se smutečním věncem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRNOV
Aktualizováno

Asi stovka přívrženců hnutí skinheads prošla v sobotu ulicemi Krnova s pochodněmi a smutečním věncem. Vzpomněli si na smrt dvou mladých krnovských radikálů, kteří před třemi lety zemřeli při požáru v Bohumíně na Karvinsku. Tichý pochod proběhl vklidu a bez incidentů.

Článek

Akci, nad kterou dohlížela více než stovka policistů a strážníků, pořádala neregistrovaná organizace Národní odpor. "Akce se účastnilo asi devadesát lidí, kteří šli městem ke hřbitovu," řekla mluvčí bruntálské police Pavla Tušková.

Devětadvacetiletý Aleš Mareček a o čtyři roky starší David Friedel uhořeli 12. ledna při požáru bohumínských kasáren, kam přijeli na narozeninovou oslavu místního skina. Oslava se konala v nedalekém objektu, dvojice pak přespala v opuštěných kasárnách.

Požár podle hasičů vznikl od elektroinstalace. Skineadi tehdy uspořádali finanční sbírku pro pozůstalé a každoročně při příležitosti výročí tragédie pořádají v Krnově smuteční pochod.

Reklama

Výběr článků

Načítám