Hlavní obsah

Dívka z Krnova se chtěla otrávit, spolykala 70 tablet

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRNOV

Zabít se spořádáním přibližně 50 tabletami ibalginu a 20 tabletami paralenu se minulý čtvrtek pokusila patnáctiletá dívka z Krnova. Život jí s největší pravděpodobností zachránila kamarádka z Opavy a krnovští městští strážníci.

Článek

O sebevražedném pokusu se strážníci dozvěděli od kamarádčina otce krátce po 23. hodině. „Oznámil, že dívka se dceři v telefonickém hovoru svěřila, že se předávkovala léky,“ uvedla mluvčí krnovské radnice Dita Círová. Ještě v průběhu hovoru přestalo děvče mluvit a z telefonu byla slyšet jen puštěná televize.

„Děvče, které se již v minulosti o sebevraždu pokusilo, mělo bydlet někde za kruhovým objezdem na Jesenické ulici. Strážníci podle jména dívky zjistili její trvalé bydliště, tam se ale nenacházela,“ popsala hledání Círová.

Pomoc při hledání poskytl strážcům zákona opět otec kamarádky. Jeho dceři se totiž podařilo s dívkou opět navázat spojení, a ta, přestože mluvila z cesty, prozradila místo kde se nachází. „Strážníci se okamžitě vydali na udanou adresu a podařilo se jim dívku přesvědčit, aby otevřela,“ doplnila mluvčí s tím, že dívka byla evidentně pod vlivem nějaké látky. Strážníci proto přivolali rychlou záchrannou službu.

Dívka skončila na psychiatrii

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla utrpěla dívka závažnou otravu. „Léky se v době příjezdu záchranářů zřejmě ještě nestačily vstřebat, pacientka byla při vědomí, spontánně dýchala,“ uvedl.

Záchranáři dívce pomocí sondy vypláchli žaludek a převezli ji do krnovské nemocnice. Tam ale mladá sebevražedkyně nezůstala, podle informací Práva je v současnosti hospitalizována na psychiatrické léčebně v Opavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám