Hlavní obsah

Na rybníku Svět v Třeboni se probořil led pod dvěma muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBOŇ

Tenký led na rybníku Svět v Třeboni v sobotu odpoledne připravil málem o život dva muže. Jeden z nich jezdil po zamrzlé hladině na kole, když pod ním led praskl. Druhý muž mu šel pomoci, ale i on spadl do vody. Oba se naštěstí podařilo vytáhnout.

Článek

Vrtulník je posléze transportoval do nemocnice v Českých Budějovicích. Informoval o tom šéf jihočeské záchranky Marek Slabý.

Na jihu Čech nejde přitom v posledních dnech o nic výjimečného. Už v pátek záchranáři pomáhali několika topícím se lidem nebo bruslařům, kteří upadli na led a zranili se. Pod dvěma lidmi se probořil led na Opatovickém rybníce u Třeboně, pod dalším na rybníce Linda poblíž Hluboké u Borovan a jednou hasiči zasahovali u Mojného. Všechny případy měly šťastný konec.

Tragicky však dopadlo bruslení na Staňkovském rybníce na Jindřichohradecku pro čtyřicetiletého muže z Prahy. Na Nový rok se propadl do vody, jeho tělo našli záchranáři v pátek odpoledne. Ve stejnou dobu se přitom do rybníka propadli další dva lidé. Podařilo se je zachránit těm hasičům, kteří pátrali po utonulém bruslaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám