Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku dopadli násilného recidivistu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Frýdecko-místeckým policistům se podařilo dopadnout recidivistu, který se ve čtvrtek 11. prosince pokusil znásilnit náhodně vyhlédnutou 47letou ženu v jejím bytě. Informoval o tom mluvčí policie Ivan Žurovec s tím, že zadržený muž už je ve vazbě.

Článek

Přepadení se odehrálo v osm hodin ráno ve chvíli, kdy se žena vracela do bytu v jednom z panelových domů. Nevšimla si ale, že ji někdo sleduje a když za sebou zavřela dveře přízemního bytu, přistavil si muž k oknu starou židli, kterou našel u popelnic, a pokoušel se do bytu dostat. Když se mu to nepodařilo, počkal, až půjde do domu další nájemník.

Pak nikým nerušen zazvonil u dveří své oběti. „Když žena otevřela, prudce ji udeřil pěstí do obličeje, vnikl do bytu a zamkl za sebou. Roztrhal na ženě oblečení a začal ji znásilňovat. Vtom však zazvonil v jejich blízkosti mobilní telefon, který se ženě podařilo zvednout a začala křičet o pomoc.

„Násilník jí telefon vyrazil z ruky a začal ji bít. Po chvíli všeho zanechal a utekl pryč,“ řekl mluvčí s tím, že kriminalisté muže dopadli během několika dní. „Jde o recidivistu, který byl už dříve trestaný kvůli znásilnění a nedávno se navíc vrátil z vězení, kde si odpykával trest za vydírání,“ dodal Žurovec. Obviněnému hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám