Hlavní obsah

Žena chce žalovat město za prolézačku, z níž spadl její syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ludmila Ledecká z Plzně podá žalobu na centrální městský obvod kvůli zranění svého syna. Její devítiletý chlapec propadl letos v červnu provazovou prolézačkou, kterou nechal vybudovat obvod na sídlišti Skvrňany. Kvůli poraněné páteři se tři měsíce léčil. Jeho matka žádá bolestné. Tvrdí, že chce žalobou upozornit na nebezpečné zařízení.

Článek

"Syn propadl provazovým otvorem v polovině června. Po pádu z asi tří metrů měl zlomený obratel, týden strávil v nemocnici, nemocný byl tři měsíce. Měl zkažené celé prázdniny," řekla Ledecká. Podle ní nejde o první úraz, který se na skvrňanské prolézačce stal.

"V současné době se tím zabývá můj právník, centrální obvod budu žalovat. Jsem přesvědčená, že dětské prvky mají být takové, aby se na nich dítě nemohlo zranit," uvedla. Na syna, který si na prolézačce hrál, prý dohlížela.

Po radnici bude pro syna požadovat bolestné 50 000 korun. Podle starosty ÚMO 3 Jiřího Strobacha jsou všechna hřiště spadající pod centrální městský obvod tvořena z prvků, které podléhají normám Evropské unie. "Mají uzpůsobeny dopadové plochy, mají atesty, jež vyžaduje vyhláška EU," řekl starosta.

Každé hřiště má také provozní pravidla s informacemi, jak se na něm má dotyčný chovat. Řád prý upozorňuje i na to, že děti tam smějí být jen pod dohledem dospělého. "Hřiště se kontrolují každých čtvrt roku a probíhá tam revize," řekl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám