Hlavní obsah

Učitel spal se svou studentkou, přestupek tím nespáchal

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HŘENSKO

Bývalý profesor Gymnázia dr. Václava Šmejkala v Ústí nal Labem Pavel S., který měl sex se svou studentkou, nespáchal žádný přestupek. Takový verdikt jako místně příslušný úřad vynesla radnice ve Hřensku na Děčínsku.

Foto: Profimedia.cz

Školačce již bylo 15 let. Ilustrační foto

Článek

„Dívka byla zletilá, bylo jí tedy více než 15 let. S učitelem souložila dobrovolně, proto se nejednalo o žádný přestupek,“ řekl v úterý Právu hřenský starosta Josef Černý (nestraník).

Důvodem, proč se touto kauzou zabýval právě Obecní úřad Hřensko, bylo podle něj to, že se záležitost musela vrátit do místa prvního přestupku sexuchtivého kantora. Ten totiž před nějakým časem prožíval radovánky s dívkou v chatičce na nedaleké Mezní louce.

Vztah učitele s ústeckou studentkou začal na počátku letošního roku, v té době bylo dívce už několik měsíců patnáct. Na počátku června je však ve svém bytě přistihl nevlastní otec dívčiny. Pak to vzalo rychlý spád. Vedle vedení gymnázia, jak potvrdila mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová, obdržela trestní oznámení i policie. Vzápětí dal profesor okamžitou výpověď.

Přestože rodiče tvrdili, že „všechny indicie nasvědčují tomu, že k vykonání soulože nebo jinému zneužití dítěte došlo před dosažením věku 15 let," jejich podezření se při policejním vyšetřování nepotvrdilo.

Oba protagonisté aféry si však stejně užili své. Otec dívky totiž své trestní oznámení s údajně nepravdivými údaji poskytl regionálním médiím. Pavel S. prozradil, že byl poté dokonce verbálně napaden partou výrostků v trolejbusu, studentka musela čelit posměchu svých spolužáků.

Pedagog, který nyní vyučuje matematiku a výpočetní techniku na jiném gymnáziu v regionu, považuje věc za hrubé zasahování do soukromí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám