Hlavní obsah

Policie vrátila pekařům ukradené stroje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRMELÍN

Frýdecko-místecké policii se podařil v minulých dnech velmi dobrý úlovek - našli pekařské stroje za jeden a půl miliónu, které před dvěma týdny ukradl zloděj v proslulém Pekařství Boček v Krmelíně na Frýdecko-Místecku.

Článek

Stroje policie vrátila majiteli, stejně jako ukradený automobil Ford Tranzit. „Šlo o úplně nové pekařské stroje, které byly ještě zabaleny v bednách,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Dodal, že u obviněného 25letého muže z Ostravy policisté našli také stroj na míchání těsta, který byl ukraden na základní škole v Paskově.

Spolumajitel poškozené pekárny Petr Boček řekl, že policie mu už stroje vrátila. „Dva stroje na rozvalování a dělení těsta jsme nakoupili, abychom zmodernizovali výrobu. Zloděj se k nám vloupal přes noc, ukradené věci naložil do našeho auta, se kterým pak odjel. Při tom ještě prorazil oplocení,“ řekl Boček.

„Automobil se nám vrátil poškozený. Má nabourané boční dveře a zloděj také stačil přetřít naše firemní loga bílou barvou. Hlavní ale je, že se krádež podařilo objasnit,“ dodal pekař.

Kriminalisté nyní zjišťují, zda obviněný muž kradl věci na zakázku, respektive kdo byl jeho odběratelem. „Obviněný je ve vazbě a za krádež a další trestné činy mu hrozí až osm let vězení,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám