Hlavní obsah

Obžalovaný kvůli nehodě s osmi mrtvými nepřišel k soudu, bude zatčen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOUNY

Předseda senátu lounského soudu Petr Šilhan vydá příkaz k zatčení jednačtyřicetiletého Petra Hinterholzingera z Chomutova. Je obžalovaný kvůli nehodě, při níž v zimě u Panenského Týnce na Lounsku zahynulo osm lidí. Hlavní líčení mělo začít v pondělí, Hinterholzinger se ale nedostavil. Obžalovaný nepřebírá obsílky, po jeho zatčení soud rozhodne o vazbě, řekl Šilhan.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Dodávka, v níž při nehodě u panenského Týnce zemřelo osm lidí.

Článek

Hlavní líčení soud poté odročil na 12. leden. V případě odsouzení hrozí obžalovanému za ublížení na zdraví až desetiletý trest.

Zahájení procesu provázela nervozita příbuzných obětí. Většina z nich se totiž nevešla do jednací síně. Zastal se jich i státní zástupce Jindřich Koželuh. "Chtěl bych požádat o přemístění do prostornější síně či alespoň o přidání židlí, aby příbuzní obětí nemuseli zůstat na chodbě a mohli sledovat jednání," uvedl.

Zvolená jednací místnost je však podle Šilhana největší. "Je to hanba. Všechna místa obsadili novináři a my musíme zůstat venku. Při nehodě mi zemřel syn a zůstala tři vnoučata," pronesl emotivně po odročení jednání jeden z příbuzných obětí.

Hinterholzinger zavinil nehodu při předjíždění 

Při nehodě 13. února zahynulo osm pracovníků postoloprtské firmy Ziki, kteří cestovali na noční směnu. Jejich mikrobus se bočně střetl s vozem Škoda Fabia Combi. Náraz odhodil mikrobus na protijedoucí kamion.

Řidič fabie podle obžaloby předjížděl na silnici I/7 ve směru od Prahy na Chomutov kamion. Při návratu do svého pruhu se v protisměru bočně střetl s protijedoucím mikrobusem Ford Tranzit. Mikrobus se při srážce stal neovladatelným a čelně narazil do kamionu Renault. Nikdo z dodávky nepřežil. Řidič škodovky utrpěl lehké zranění, řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám