Hlavní obsah

Děti zdemolovaly nemocnici tak, že se musí nově vymalovat

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Malováním pokojů a další nutnou údržbou vrcholí na infekčním oddělení nemocnice v Prostějově pobyt dětí, které sužovaly zdejší personál a ničily vybavení.

Článek

"Děti, které pocházely ze sociálně nepřizpůsobených rodin, se na oddělení léčily s hepatitidou typu A. V úterý bylo šest problémových dětí propuštěno do domácího ošetřování,“ informoval v úterý Právo mluvčí nemocnice Tomáš Želázko.

"Na oddělení zůstává jeden chlapec. Po ověření výsledků předpokládám jeho propuštění do konce týdne. Již během zítřka začne malování pokojů,“ sdělil mluvčí.

Šest problémových dětí pobývalo na oddělení asi dva týdny. Během svého pobytu postupně ničily vybavení pokojů, demolovaly umyvadla, rozbíjely hračky, teploměry, žaluzie a trhaly i prostěradla a povlečení. Močily rovněž přímo na pokojích, vulgárně se chovaly ke zdravotním sestrám, lékařům i dalšímu personálu. V závěru minulého týdne podala nemocnice kvůli jejich chování oznámení policii.

Škody dosáhly podle Želázka předběžně asi deset tisíc korun. "Od pátku probíhá vyšetřování. Musíme nyní především určit přesnou výši škod a podle toho určit, zda jde o přestupek nebo provinění. U dětí totiž není ze zákona možné, že by spáchaly trestný čin,“ řekla mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR Alena Nedělníková.

Reklama

Výběr článků

Načítám