Hlavní obsah

Policie chytila zloděje z Olympiku i s akciemi za stamilióny

Novinky, DPA, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Policisté ve čtvrtek zadrželi a obvinili druhého pachatele podezřelého z krádeže trezoru s akciemi v pražském hotelu Olympik. Nalezli také odcizené akcie v odhadované hodnotě kolem 250 miliónů korun. Muž před policisty utíkal, zadržet ho pomohli kolemjdoucí lidé. Hrozí mu až 12 let vězení.

Foto: Jan Černý, ČTK

Hotel Olympik v pražském Karlíně

Článek

Během středy oznámila žena na linku 158, že nalezla větší množství akcií. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná právě o akcie hledané v souvislosti s krádeží trezoru z hotelu Olympik. Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že druhý muž, který byl původně podezřelý jen z podílnictví, se podílel také na této velké krádeži v Olympiku.

Od středečního večera proto probíhalo intenzivní pátrání. Ve čtvrtek kolem poledne se podařilo kriminalistům z pátého oddělení pražské policie hledaného muže vypátrat na ulici.

"Muž se dal před policisty na útěk, v tom mu ale zabránili dva muži v projíždějícím vozidle,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Muži v osobním vozidle zatarasili utíkajícímu muži cestu a policisté ho zadrželi. "Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby,“ doplnil Hulan.

Špatný stav akcií

Policisté zatím neví, v jaké hodnotě se akcie podařilo nalézt. "Vyčíslit jejich hodnotu není nyní technicky možné. Jedná se o papírovou podobu akcií a jejich stav je velmi špatný. Nyní na tom pracují technici a specialisté," řekl Novinkám Hulan.

Policisté už v polovině října obvinili 21letého mladíka, kterého od začátku vyšetřování podezírali, ale napoprvé ho museli pustit pro nedostatek důkazů.

Krádež se stala v neděli 5.října. Z hotelu kolem poledne zmizel trezor, který obsahoval akcie v nominální hodnotě kolem 250 miliónů korun. Nešlo přitom o majetek žádného z hostů, ale o akcie hotelu. Událost se stala mezi desátou a půl jednou.

Podle informací od lidí z hotelu ukradli trezor dva muži, kteří ho prý vynesli z hotelu v dece nebo prostěradle. Pracovníci hotelu si jich všimli, jednoho z nich pak zadržela policie. Druhý muž prý mezitím z hotelu odešel a na komplice zřejmě čekal opodál.

Ředitel Hotelu Olympik uvědomil podle svých slov o krádeži burzu, dozorový orgán nad cennými papíry a větší obchodní společnosti. Tyto cenné papíry byly podle ředitele hotelu zároveň vyjmuty z hlasování na valné hromadě společnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám