Hlavní obsah

Vrahovi se nechtělo do vazby, schovával se pod peřinou

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pod peřinou se schovával 19letý mladík z Chebu, když za ním na pokoj do nemocnice přišla soudkyně, aby rozhodla o jeho vzetí do vazby. Mladík je obviněn z vraždy o šestnáct let staršího muže ze Slovenska, kterého měl více jak dvaceti ranami nožem ubodat na ubytovně v Plzni.

Článek

Sám skončil v nemocnici s poraněním břicha, ke kterému přišel zřejmě při potyčce s cizincem. Po zdlouhavém přesvědčování a přemlouvání mladík z pod peřiny vylezl, aby se dozvěděl, že bude eskortován do vězeňské nemocnice na Pankráci.

"Rozhodla jsem o uvalení vazby z důvodu, že na svobodě by se mohl obviněný vyhýbat trestnímu řízení a ovlivňovat svědky,“ řekla ve čtvrtek soudkyně Lenka Prýcová.

Ubodaného muže našli v neděli odpoledne na ubytovně v plzeňské Žižkově ulici. Policii na něho upozornila záchranná služba. "Měl řadu bodných ran na hlavě a v hrudníku. Následně policie zadržela muže podezřelého z vraždy,“ uvedla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová.

Co bylo motivem vraždy, není zatím vůbec jasné. Vrah a oběť se zřejmě znali. Podle zatím nepotvrzených informací přišel mladík na pokoj s tím, že si tam chce nechat tašku. V té době tam kromě cizince byla přítomná i jeho přítelkyně. Ta si na okamžik odskočila ven a když se vrátila zpátky, našla přítele ležet na zemi v tratolišti krve.

Policisté už také mají první výsledky rozboru moči podezřelého. Podle zdroje Práva v ní lékaři našli stopy po marihuaně. Je tak pravděpodobné, že vrah byl při činu pod vlivem drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám